Top 10 leukste banen in de logistiek met Apics Flexjobs

13 maart 2024

Volg jij Apics Flexjobs al een tijdje? Dan ben je vast bekend met onze leukste banen in de logistiek! Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een ervaren uitzendbureau in Alphen aan den Rijn, waarbij we ons richten op de logistieke sector.

Volg jij Apics Flexjobs al een tijdje? Dan ben je vast bekend met onze leukste banen in de logistiek! Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een ervaren uitzendbureau in Alphen aan den Rijn, waarbij we ons richten op de logistieke sector. Onze Recruiters zijn iedere dag opnieuw op zoek naar de perfecte match tussen de professionals en werkgevers. In deze tekst lichten we de 10 leukste banen in de logistiek toe en delen we met jou wat deze banen zo uniek maken. Lees dus gauw verder!  

De uitdagendste en leukste banen in de logistiek 

De logistieke sector biedt een breed scala aan boeiende carrièremogelijkheden, variërend van operationele functies tot managementposities. Hieronder vind je een overzicht van de top 10 leukste banen in de logistiek, inclusief wat elke functie inhoudt en waarom ze zo uitdagend zijn.  

Top 10 leukste banen bij Apics Flexjobs  

Top 3 van de leukste banen! 

  1. Magazijnmedewerker: Als Magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor het ontvangen, opslaan en verzenden van goederen in een magazijn. Je zorgt ervoor dat alle producten correct worden gelabeld en op de juiste locatie worden geplaatst. Wat deze functie uniek maakt is de afwisseling en de mogelijkheid om fysiek actief te zijn.  

  1. Logistiek Planner: Als Logistiek Planner ben je verantwoordelijk voor het plannen en organisatoren van transport- en distributieroutes. Je optimaliseert de logistieke processen om ervoor te zorgen dat goederen efficiënt worden geleverd. Deze functie is een leuke uitdaging en daagt jou uit om strategisch te denken.  

  1. Assistent Teamleider: Als Assistent Teamleider ben je constant bezig met het ondersteunen van collega's. Je schiet te hulp bij operationele taken, van het oplossen van storingen tot het coördineren van roosters voor het aantal medewerkers. Het werk kan plaatsvinden in teams met flexibele werktijden. De uitdaging in deze functie ligt in het dynamische karakter, waarbij je snel moet schakelen tussen ondersteunende taken, het oplossen van problemen en het aansturen van het team.  

Plek 4 t/m 6  

  1. Transportplanner: Als Transportplanner ben je verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van transportroutes voor goederen en vrachtwagens. Je zorgt ervoor dat alle zendingen op tijd en binnen het budget worden afgeleverd. Deze functie blijft uitdagend wegens de dynamiek en de mogelijkheid om problemen op te lossen onder druk.  

  1. Warehouse Manager: Als Warehouse Manager ben je verantwoordelijk voor het beheren van een magazijnfaciliteit, inclusief personeel, voorraden en operationele processen. Je zorgt ervoor dat het magazijn efficiënt en veilig functioneert en dat alle klantorders tijdig worden verwerkt. Deze functie is uitdagend vanwege de leiderschapsmogelijkheden en de kans om een team te leiden.  

  1. Productiemedewerker: Als Productiemedewerker in de logistiek ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van diverse taken binnen het productieproces, zoals het verpakken, labelen en klaarmaken van goederen voor verzending. Je werkt vaak in een magazijnomgeving. Daarnaast ben je een belangrijke schakel in het logistieke proces.  

De laatste leukste banen

  1. Teamleider Logistiek: Als Teamleider Logistiek geef je leiding aan een team van Magazijnmedewerkers en coördineer je de dagelijkse logistieke activiteiten. Je zorgt ervoor dat alle processen efficiënt verlopen met als doel dat alle doelstellingen behaald worden. Ook ben je verantwoordelijk voor het motiveren en trainen van jouw team om zo professionele ontwikkeling te supporten.  

  1. Heftruckchauffeur: Als Heftruckchauffeur bedien je een heftruck om goederen te verplaatsen, te laden en te lossen in het magazijn of op het productterrein. Je bent verantwoordelijk voor het veilig en efficiënt uitvoeren van alle logistieke taken waarbij een heftruck nodig is.  

  1. Bezorger: Als Bezorger ben je verantwoordelijk voor het bezorgen van pakketten, post of andere goederen bij klanten of afleverpunten. Je zorgt ervoor dat alles op tijd en op de juiste bestemming wordt afgeleverd.  

  1. Orderpicker: Als Orderpicker ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en klaarmaken van orders in het magazijn. Je verzamel de juiste producten aan de hand van paklijsten en je zorgt ervoor dat alles correct wordt verpakt en gelabeld voor verzending.  

Is één van deze leukste banen iets voor jou? 

Wil jij graag meer informatie over één of meerder van deze unieke functies? Kom met ons in contact en maak vrijblijvend een afspraak. Contact opnemen kan via 0172 260 600 of per mail via info@apicsflexjobs.nl. En volg ons op social media op Instagram, Facebook en LinkedIn.  

Contactformulier

Vul het contactformulier in en ontvang binnen één werkdag reactie.