10 sollicitatietips van Apics Flexjobs voor in de logistiek

10 januari 2024

Apics Flexjobs richt zich op het bemiddelen van banen in de logistieke sector. Om jou goed voor te bereiden op het sollicitatieproces delen wij vandaag 10 waardevolle tips. Solliciteren in de logistieke sector vereist namelijk een unieke aanpak om op te vallen in de competitieve markt. Met Apics Flexjobs ontdek je essentiële sollicitatietip om jouw carrière in de logistiek een vliegende start te geven.

Optimaliseer jouw sollicitatieproces met Apics Flexjobs 

De tips die we delen, worden onderverdeeld in de verschillende fases van een sollicitatieproces. Zo worden er tips gedeeld over het opstellen van een goed cv, maar ook over het voeren van een prettig sollicitatiegesprek.  

  1. Gepersonaliseerd CV: Zorg ervoor dat je CV is afgestemd op de logistieke sector. Benadruk relevante ervaringen, vaardigheden en certificeringen.  Ook is het goed om te benoemen als je kennis hebt van magazijnbeheer of ervaring hebt met logistieke software. Ben je nog niet in het bezit van het vereiste certificaat? Dat is geen probleem! Apics Flexjobs kan jou helpen om deze te behalen.  

  1. Sterke profielsamenvatting: Begin je CV met een krachtige profielsamenvatting die jouw logistieke expertise benadrukt. Dit trekt de aandacht van werkgevers en laat zien wat jij te bieden hebt.  

  1. Maak resultaten goed zichtbaar: Geef concrete voorbeelden van jouw prestaties in vorige logistieke functies. Werkgevers zijn geïnteresseerd in meetbare resultaten zoals het verbeteren van efficiëntie in een bedrijf of het verminderen van fouten.  

  1. Netwerk met professionals: Maak gebruik van een professioneel netwerk om in contact te komen met werkgevers en bouw aan jouw logistieke netwerk. LinkedIn kan hier een goed platform voor zijn. Een goed netwerk kan jouw extra kansen opleveren en je inzichten geven in de sector. Hier kan Apics Flexjobs jou ook bij helpen, neem dus vooral contact met ons op als je vragen of advies nodig hebt.  

  1. Versterk jouw skills: Naast technische vaardigheden, zijn persoonlijke kwaliteiten ook goed om te benoemen tijdens je sollicitatiegesprek. Benadruk bijvoorbeeld jouw probleemoplossend vermogen, communicatieve vaardigheden of andere kwaliteiten. Ligt deze toe met een voorbeeld uit de praktijk.  

  1. Onderzoek de werkgever: Toon je betrokkenheid door specifiek te verwijzen naar de waarden en doelen van de werkgever in jouw sollicitatiebrief. Dit laat zien dat je goed geïnformeerd bent en een duurzame relatie op wil bouwen.  

  1. Benadruk veilig werken: Veiligheid is een topprioriteit in de logistiek. Als je ervaring hebt met veiligheidsprotocollen, benoem dit in het gesprek. Dit kan werkgevers geruststellen over jouw betrokkenheid bij een veilige omgeving.  

  1. Toon flexibiliteit: De logistieke sector is dynamisch en vereist vaak flexibiliteit. Laat zien dat je bereid bent om verschillende taken uit te voeren, bereid bent om flexibele uren te werken en snel kunt reageren op veranderende omstandigheden.  

  1. Bereid je voor op logistieke vragen: Tijdens het sollicitatiegesprek kan je vragen verwachten over jouw ervaring in de logistieke sector. De werkgever zal jou vragen stellen om te controleren welke kennis jij bezit. Zo kan je vragen verwachten over jouw ervaringen of over hoe jij in een bepaalde situatie zou handelen. Bedenk van tevoren enkele voorbeelden waarin jouw kwaliteiten goed naar voren komen.  

  1. Volg jouw sollicitatie op: Laat zien dat je enthousiast bent over de functie door een beleefde follow-up e-mail te sturen na het indienen van jouw sollicitatie of na het sollicitatiegesprek. Dit geeft jouw proactieve houding en interesse weer.  

Neem contact op met Apics Flexjobs voor meer informatie 

Met deze sollicitatietips ben jij klaar om een goede indruk te maken op potentiële werkgevers in de logistieke sector! Apics Flexjobs staat klaar om jou te ondersteunen bij het vinden van de perfecte logistieke functie die bij jouw vaardigheden en ambities pas. Solliciteer vandaag nog en zet de volgende stap in jouw logistieke carrière! Bezoek onze website en bekijk al onze vacatures. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het bereiken van jouw doelen in de dynamische wereld van de logistiek met flexibele arbeid. Contact opnemen kan via 0172 260 600 of per mail via info@apicsflexjobs.nl. En volg ons op social media op Instagram, Facebook en LinkedIn.  

Contactformulier

Vul het contactformulier in en ontvang binnen één werkdag reactie.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer Informatie