6 Redenen om te werken in de logistiek

15 augustus 2022

Wie wil er nou niet in de logistiek werken? Het is een branche dat altijd in beweging is. Niet alleen om goederen te vervoeren, maar ook met het makkelijker maken van het werk. Denk hierbij aan het gebruiken van robots om het werk makkelijker te maken.

Logistiek is overal
We hebben het al vaker gezegd, maar logistiek is overal om je heen. Van de producten in de supermarkt, jouw kleding tot je smartphone. Alles is door een logistiek proces naar de plek gebracht waar jij het nu ziet. Daarom zijn er ook zoveel banen in de logistiek te vinden. Hier vind je alle vacatures in de logistiek.

Iedereen kan er werken
De logistiek is er echt voor iedereen en je hoeft er ook echt niet sterk voor te zijn. Zo zijn er orderpickers die kleine producten bij elkaar zoeken en heftruckchauffeur die de zware pakketten vervoeren. Steeds vaker zie je ook robots het werk overnemen en die moeten bediend en gecontroleerd worden door operators. Daar moet je meer je hoofd dan je spierballen voor gebruiken!

Altijd werk
Als jij ’s avonds nog een pakketje besteld bij een webshop dan staat er vaak dat je voor een bepaalde tijd moet bestellen en dat je het pakket dan morgen al in huis hebt. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er dag en nacht gewerkt in de logistiek. Ideaal als niet van 9 tot 5 wilt werken, maar juist in de avonden, nachten of weekenden. Daarnaast wordt dit gedaan vanuit verschillende plekken en dus zijn er veel banen en mensen nodig die dit werk doen. 

Toeslagen = meer geld
Het werken in de avonden, nachten en weekenden heeft nog een groot voordeel, namelijk toeslagen! Afhankelijk van de dag en tijdstip waarop je werkt kan dit zelfs 100% van je normale uurloon zijn. Wie wil er nu niet een dubbel uurloon krijgen?!

Doorgroeien
Aangezien er zoveel werk in de logistiek is, kun je altijd een stap omhoog maken als je dat wilt. Zo kun je bijvoorbeeld je heftruckcertificaat halen. Zo kun je bij een bedrijf beginnen als orderpicker en uiteindelijk aan de slag gaan als heftruckchauffeur. Of zelfs als coördinator of teamleider als je hier ambitie voor hebt. Wist je dat je via ons ook certificaten kunt behalen, bijvoorbeeld voor je heftruck? Bekijk hier al onze opleidingen. 

Waarom nog wachten?
Als je voor deze blog nog niet overtuigd was om in de logistiek te werken, dan ben je dat nu zeker wel! Waarom zou je dan nog langer wachten om de stap te zetten naar jouw nieuwe logistieke vacature? Bekijk direct al onze logistieke vacatures.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer Informatie