Apics Flexjobs helpt je met een professioneel CV!

13 juni 2024

Een goed CV kan het verschil maken tussen uitgenodigd worden voor een gesprek of niet. Apics Flexjobs helpt je hier graag bij.

Een goed curriculum vitae, ook wel CV, is van groot belang bij het solliciteren naar een nieuwe baan. Zo kan een goed CV kan het verschil maken tussen uitgenodigd worden voor een gesprek of niet. Dit moet je dus goed doen! Apics Flexjobs helpt je hier graag bij. Op deze pagina geven wij je graag 5 waardevolle tips om je CV te verbeteren en op te laten vallen. Lees dus vooral verder. 

Apics Flexjobs zet 5 tips op een rijtje! 

  1. Houd het overzichtelijk en beknopt 

De eerste tip van Apics Flexjobs is: Houd je CV overzichtelijk en beknopt! Een overzichtelijk CV is een stuk makkelijker te lezen. Daarnaast trekt het de aandacht van Recruiters. Dus, zorg ervoor dat de belangrijkste informatie, zoals je contactgegevens, werkervaring en opleidingen, duidelijk en beknopt worden weergegeven. Maak hierbij gebruik van een professionele layout en vermijd lange blokken tekst. Hier haken mensen op af… 

2. Personaliseer Je CV voor elke vacature 

Ten tweede is het belangrijk om je CV aan te passen aan de specifieke vereisten van elke vacature waarop je solliciteert. Benadruk relevante vaardigheden en werkervaring die aansluiten bij de functie-eisen. Dit vinden werkgevers natuurlijk belangrijk om te lezen. Een op maat gemaakt CV laat zien dat je moeite hebt gedaan om jezelf te presenteren als de ideale kandidaat. 

3. Wees concreet met je prestaties 

Ten derde moet je gebruik maken van concrete voorbeelden om je prestaties en successen te onderbouwen. Hoe doe je dat precies? Nou, vermeld bijvoorbeeld hoe je hebt bijgedragen aan kostenbesparingen, verbeterde processen of specifieke projectresultaten. Dit is natuurlijk afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert. Een concreet voorbeeld geeft werkgevers een duidelijk beeld van wat je kunt bijdragen aan hun organisatie. Vergeet dit dus niet op je CV. 

4. Benadruk je vaardigheden 

Een andere tip vanuit Apics Flexjobs is: Benadruk je vaardigheden! Het is namelijk van belang dat je naast je werkervaring ook je vaardigheden benadrukt. Hierbij kun je denken aan technische vaardigheden, talenkennis, soft skills zoals communicatie en teamwerk en eventuele certificeringen. Deze informatie kan doorslaggevend zijn bij het selectieproces. 

5. Controleer en update regelmatig 

De laatste tip van Apics Flexjobs is dat je regelmatig je CV moet controleren op eventuele spelfouten, grammaticale fouten en inconsistenties. Dit zijn onnodige fouten die toch kunnen zorgen voor een negatieve eerste indruk. Een verzorgd en foutloos CV laat zien dat je zorg besteedt aan de details. Update ook je CV met nieuwe werkervaring, vaardigheden en opleidingen om het up-to-date te houden. 

Laat Apics Flexjobs jou helpen! 

Heb jij wat aan bovenstaande tips voor het maken van je CV? Bij Apics Flexjobs staan we klaar om je te ondersteunen bij het verbeteren van je CV en het vinden van de perfecte baan. 

Onze ervaren Recruiters bieden persoonlijke begeleiding en advies om jouw carrière naar een hoger niveau te tillen. Ook hebben wij een CV Generator om jou op weg te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen. Bij Apics Flexjobs zijn we er voor jouw succes! 

Volg Apics Flexjobs dan op social media op Instagram, Facebook en LinkedIn

Contactformulier

Vul het contactformulier in en ontvang binnen één werkdag reactie.