De werkzaamheden van een Magazijnmedewerker

9 november 2023

Als Magazijnmedewerker heb jij een belangrijke rol in het magazijn of de loods van een bedrijf. Je bent hier verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van het goederenverkeer.

Bij Apics Flexjobs begrijpen we dat magazijnwerk niet slecht een baan is, maar dé sleutel tot een dynamische carrière in de logistieke branche. Als Magazijnmedewerker heb jij een belangrijke rol in het magazijn of de loods van een bedrijf. Je bent hier verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van het goederenverkeer. Dit gaat om zowel inkomende goederen als uitgaande goederen. Daarnaast is het handhaven van de orde in het magazijn ook één van de belangrijke taken. In deze blog gaan we onderzoeken wat het betekend om een Magazijnmedewerker te zijn en waarom dit misschien wel een goede carrière switch is voor jou! 

Welke werkzaamheden voert een Magazijnmedewerker uit? 

Een Magazijnmedewerker heeft als kernverantwoordelijkheid het organiseren en in orde houden van het magazijn. Dit kan in een intern of extern magazijn zijn. Bijna alle bedrijven die producten aanbieden aan klanten, hebben een plek waar goederen worden opgeslagen. Als Magazijnmedewerker ben jij de schakel die het overzicht behoudt en het aanspreekpunt is voor alle magazijn gerelateerde zaken voor collega's.  

Je taken als Magazijnmedewerker omvatten onder andere:  

  1. Ontvangen, registeren en verwerken van binnenkomende goederen.  

  1. Verzendklaar maken van uitgaande producten. 

  1. Controleren van binnenkomende goederen op kwaliteit, houdbaarheidsdatum of andere specifieke vereisten.  

  1. Laden en lossen van vrachtwagens. 

  1. Opruimen en schoonhouden van het magazijn voor een overzichtelijke werkplek. 

  1. Verwerken van retouren.  

  1. Beantwoorden van interne verzoeken en vragen. 

  1. Optioneel: uitvoeren van logistieke taken, zoals: ophalen en afleveren van goederen.  

Opleiding en ervaring 

Om Magazijnmedewerker te worden, is doorgaans een afgeronde Mbo-opleiding niveau 3 in de richting van management een pré. Sommige bedrijven bieden specifieke cursussen aan bij indiensttreding om je vertrouwd te maken met het bedrijf en het magazijn. Als alternatief kun je een gerichte opleiding van drie maanden volgen. Voorbeelden hiervan zijn: MBO Magazijn- en voorraadbeheer. Hier heb je geen specifieke vooropleiding voor nodig, behalve een middelbareschooldiploma.  

Competenties die van pas komen voor een Magazijnmedewerker zijn onder andere: 

  • Zorgvuldigheid en gestructureerd werken 

  • Servicegerichtheid  

  • Flexibiliteit 

  • Stressbestendigheid  

  • Harde werker 

Diploma's zoals een afgeronde mbo-opleiding, een heftruckcertificaat en optioneel een rijbewijs C zijn vaak gewaardeerde toevoegingen aan jouw profiel.  

Een pad naar succes 

Werken als Magazijnmedewerker opent de duren naar diverse doorgroeimogelijkheden. Zo zijn er mogelijkheden om door te groeien naar een leidinggevende functie zoals: Magazijnmanager of Logistiek Manager. In deze rollen stuur je een team van Magazijnmedewerkers aan. Ook bewaak je werkstructuren en doe je aanpassingen om de kwaliteit van het werk in het magazijn te verhogen. Hiervoor kunnen opleidingen als Magazijn Management (HBO) of Magazijnbeheer (MBO 3) jou waardevoller maken, waardoor je meer verantwoordelijkheden krijgt in je functie.  

Start jouw carrière als Magazijnmedewerker met Apics Flexjobs 

Bij Apics Flexjobs begrijpen we dat werken als Magazijnmedewerker niet slechts een baan is, maar een kans om een boeiende carrière op te bouwen in de logistieke wereld. We hebben verschillende vacatures bij interessante werkgevers met goede arbeidsvoorwaardes. Ben je gedreven, organisatorisch sterk en ben je klaar voor de volgende stap? Wij bieden jou ondersteuning bij het maken van de beste keuze voor jou zodat jij scherp hebt wat de mogelijkheden zijn.  

Kom in contact met ons 

Ben jij na het lezen van deze tekst nieuwsgierig naar de mogelijkheden als Magazijnmedewerker? Kom dan in contact met Apics Flexjobs! Op onze website hebben we een hoop informatie en vacatures staan, waar jij wel iets aan hebt. Jouw toekomst in de logistieke sector start bij Apics Flexjobs en wij staan klaar om jou te ondersteunen in deze reis naar succes.  

Neem je liever direct contact op? Dat kan ook! We zijn van maandag tot vrijdag telefonisch bereikbaar op 0172 260 600 of per mail via info@apicsflexjobs.nl. En volg ons op social media op Instagram, Facebook en LinkedIn.  

Contactformulier

Vul het contactformulier in en ontvang binnen één werkdag reactie.