Een salarisindicatie geven, hoe doe je dat?

3 januari 2023

Het geven van een salarisindicatie kan een lastige taak zijn, vooral als je niet zeker weet wat een redelijk salaris is voor de functie waarvoor je solliciteert.

Tips om het beste uit je onderhandelingsgesprek te halen

Hier zijn een aantal tips om je te helpen bij het geven van een salarisindicatie:


Tip 1: Lees je goed in 

Doe onderzoek: Voordat je een salarisindicatie geeft, is het belangrijk om te weten wat een redelijk salaris is voor de functie waarvoor je solliciteert. Gebruik websites als intermediair.nl of vraag advies aan vrienden of familieleden die werken in dezelfde branche.


Tip 2: Wees duidelijk

Wees specifiek: Geef een specifiek bedrag in plaats van een bereik. Dit laat zien dat je goed hebt nagedacht over wat je verwacht te verdienen en dat je niet te hoog of te laag wilt gaan.


Tip 3: Wees niet te bescheiden

Maak duidelijk wat je waard bent: Als je ervaring hebt in de branche waarvoor je solliciteert, of als je speciale vaardigheden hebt die waardevol zijn voor het bedrijf, laat dit dan duidelijk blijken in je salarisindicatie. Dit kan helpen om het bedrijf ervan te overtuigen dat je meer waard bent dan het standaard salaris.


Tip 4: Onderhandelen is het toverwoord

Wees bereid om te onderhandelen: Als het bedrijf niet het salaris kan bieden dat je verwacht, wees dan bereid om te onderhandelen. Bedenk vooraf welk bedrag je minimaal wilt verdienen en stel voor om het salaris in stappen te verhogen naarmate je meer ervaring opdoet.


Door deze tips in acht te nemen, kun je een salarisindicatie geven die duidelijk is en professioneel overkomt, en die je kansen op een baan vergroot.
 

Een salarisindicatie geven
Salarisonderhandelingen kunnen spannend zijn, maar onthoud, niet geschoten is altijd mis. Wie niet waagt, wie niet wint! Je kunt dus best een beetje brutaal zijn en iets hoger inzetten dan het minimale wat je graag zou verdienen. Bereid je goed voor en maak een verhaal voor jezelf op waarin je jouw sterke kanten kunt verdedigen. Waarom ben jij dit salaris waard? Wat kun jij betekenen voor het bedrijf en waaruit blijkt dat? Welke successen heb je in het verleden behaald?

We hopen dat de bovenstaande tips je een beetje geholpen hebben. Apics wenst je alvast veel succes bij je salarisonderhandelingen.

Een toffe baan binnen de logistiek
Ben je op zoek naar een toffe baan binnen de logistiek? Bekijk dan snel onze vacatures of neem contact met ons op. We helpen je graag aan een baan die echt bij jou past.

Ontvang de nieuwste vacatures direct per e-mail

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer Informatie