Heftruck certificaat halen voor een toekomst in de logistieke sector

16 november 2023

Werken in de logistiek biedt een wereld aan kansen en een heftruck certificaat halen opent deuren naar nog meer mogelijkheden en een verbeterde veiligheid op de werkvloer.

Werken in de logistiek biedt een wereld aan kansen en een heftruck certificaat halen opent deuren naar nog meer mogelijkheden en een verbeterde veiligheid op de werkvloer. In deze blog delen we waarom een heftruck certificaat halen een waardevolle investering is voor jouw carrière in de logistiek.  

Waarom is een heftruck certificaat halen belangrijk?  

Volgens de Arbowet is specifieke deskundigheid vereist voor werknemers die regelmatig met een heftruck werken en deze ook besturen. Het heftruck certificaat is de bevestiging van deze deskundigheid en toont aan dat je de nodige vaardigheden bezit. Daarnaast brengt een heftruck certificaat halen jou ook een hoop voordelen, namelijk:  

  1. Efficiëntie bij het besturen van een heftruck: 

Door het doen van de cursus leer je de heftruck effectief en efficiënt te bedienen. Dit zorgt voor een grote toename van de productiviteit, maar zorgt er ook voor dat de veiligheid op de werkvloer wordt gewaarborgd. Met als gevolg minder ongelukken op werk.  

  1. Kennis van schade- en ongeval preventie: 

Een diepe en grondige kennis over het voorkomen van schade en ongevallen op werk is natuurlijk erg belangrijk. Door een heftruck certificaat te halen, word je goed voorbereid op het minimaliseren van deze risico’s.  

  1. Inzicht in risico's en gevolgschade: 

Het diploma geeft je inzicht in potentiële risico's en de mogelijke gevolgschade. Dit is handig omdat je hierdoor weet hoe je moet handelen bij ongevallen of nog beter, deze kunt voorkomen.  

  1. Gevarenherkenning: 

Door jezelf op te leiden tijdens deze cursus, leer je de gevaren herkennen van het besturen van een heftruck. Dit is belangrijk voor een veilige werkomgeving. Het zorgt ook voor een bepaald vertrouwen bij de collega's op de werkvloer.  

Voordelen van een heftruck certificaat behalen  

Het behalen van een heftruck certificaat heeft een hoop voordelen, ook voor je verder carrière in de logistieke sector. Met dit waardevolle certificaat vergroot je niet alleen je inzetbaarheid voor verschillende werkgevers, maar voldoe je ook aan de veiligheidseisen om een heftruck te besturen. Daarnaast zorgt een heftruck certificaat halen voor meer variatie en efficiëntie in je werk. Wat ook een prettige bijkomstigheid is, is dat de cursus ervoor zorgt dat je controle krijgt over de heftruck waardoor er minder ongelukken ontstaan.  

Om de voordelen van een heftruck certificaat goed te belichten, lichten wij dit verder toe: 

  • Verhogen van de inzetbaarheid: Werkgevers geven de voorkeur aan werknemers met een heftruck diploma. Wanneer je deze bezit of bereid bent om te halen, is jouw baangarantie groter.  

  • Voldoen aan veiligheidseisen: Je voldoet aan alle veiligheidseisen van verzekeraars en de Arbowet, wat de algehele veiligheid op de werkvloer verbetert.  

  • Efficiënter werken: Met de juiste vaardigheden en kennis kun je efficiënter werken. Dit bevordert zowel de productiviteit als de kwaliteit van het werk.  

Arbeidskansen  

Door een heftruck certificaat te behalen, vergoot je dus je kans op succes in de arbeidsmarkt. Om deze reden biedt Apics Flexjobs heftruck cursussen, zodat jij snel aan de slag kan. Ben je nog niet in het bezit van een heftruck certificaat, maar wil je graag aan de slag in de logistieke sector? Dan kan Apics Flexjobs jou verder helpen! Wij stellen onze professionals namelijk, met certificaat op zak, voor aan de opdrachtgevers. Hierdoor kan je snel aan de slag.  

Mogelijke banen die voor jou interessant kunnen zijn:  

  • Heftruckchauffeur 

  • Orderpicker 

  • Magazijnmedewerker  

Apics Flexjobs heeft genoeg vacatures openstaan voor deze functies, neem dus gerust een kijkje op onze website.  

Geldigheid van een heftruck certificaat 

Het certificaat is vijf jaar geldig na de datum waarop het heftruck certificaat bepaald is. Wanneer dit diploma verloopt of binnenkort zal verlopen, neem dan contact op met jouw contactpersoon bij Apics Flexjobs. Zij zullen jou verder helpen! 

Een heftruck certificaat behalen met Apics Flexjobs  

Zoals al eerder in de tekst vermeld staat, bieden wij diverse heftruckcursussen aan zodat jij snel aan de slag kan. Investeer in jouw toekomst, vergroot jouw vaardigheden in de logistieke sector en maak jezelf waardevoller op de arbeidsmarkt met dit certificaat. Neem vandaag nog contact met Apics Flexjobs voor het beste advies en hulp. Contact opnemen kan via 0172 260 600 of per mail via info@apicsflexjobs.nl. En volg ons op social media op Instagram, Facebook en LinkedIn.  

Contactformulier

Vul het contactformulier in en ontvang binnen één werkdag reactie.