Magazijn Medewerker, alle ins en outs over deze functie

5 september 2023

Ontdek wat het werk van een Magazijn Medewerker inhoudt en welke competenties van belang zijn.

Bij Apics Flexjobs hebben we diverse vacatures voor een Magazijn Medewerker beschikbaar. Deze functies vragen om specifieke vaardigheden en eigenschappen. Ontdek wat het werk van een Magazijn Medewerker inhoudt en welke competenties van belang zijn. Is dit een baan die op jouw lijf geschreven staat? Kom dan langs bij ons uitzendbureau in Alphen aan den Rijn.  

Wat houdt de functie als Magazijn Medewerker in?  

De functie van een Magazijn Medewerker kan bij ieder bedrijf anders zijn, maar in de kern komt het overal op hetzelfde neer. Een Magazijn Medewerker speelt een essentiële rol in de logistieke operatie van een bedrijf. Dit wil zeggen dat zij verantwoordelijkheden hebben in het magazijn van het bedrijf. De taken die een Magazijn Medewerker uit zou kunnen voeren, lees je hieronder.  

  • Het ontvangen van inkomende goederen: De collega's in het magazijn accepteren leveringen van leveranciers. Deze worden goed gecontroleerd en daarna in ontvangst genomen. In het magazijn worden de goederen gecontroleerd en ​​registreert in het systeem. 

  • Goederen opslaan: Na ontvangst en registratie worden de goederen opgeslagen op de juiste opslagplaats. De arbeidskrachten zorgen ervoor dat de goederen nauwkeurig worden georganiseerd en gestapeld om ruimte in de opslag te optimaliseren.  

  • Orderverwerking: Als er bestellingen ​​binnenkomen, halen magazijn medewerkers de juiste goederen uit de opslag en bereiden deze voor om te verzenden. Deze taak omvat verzamelen, verpakken en labelen.  

  • Voorraadbeheer: De collega's in het magazijn houden toezicht op de voorraadniveaus in het magazijn en rapporteren tekorten of overschotten aan de beheerder. Ze kunnen ook periodieke inventarisaties uitvoeren om de ​​voorraad nauwkeurig te waarborgen.  

Dit zijn zo enkele taken die ​​tot een takenpakket van een Magazijn Medewerker kunnen behoren. De exacte taken kunnen variëren afhankelijk van de aard van het bedrijf en het type goederen dat ze behandelen. Over het algemeen dragen ze bij aan het goed georganiseerd en efficiënt magazijnbeheer. Dit is cruciaal voor een succesvolle logistieke operatie.  

Wat zijn de benodigde certificaten?  

Het werken in een magazijn of opslagplaats kan best gevaarlijk zijn. Ook moet je goed overweg kunnen met bepaalde apparaten. Om zeker te zijn dat alles veilig gebeurt, moet je als Magazijn Medewerker verschillende certificaten bezitten. Dit is geen garantie dat er geen ongelukken meer zullen gebeuren, maar de collega's zijn dan wel opgeleid om te werken met verschillende apparatuur.  

De vereiste certificaten voor een Magazijn Medewerker kunnen variëren afhankelijk van het type magazijn. Daarnaast spelen de specifieke taken en de regelgeving in het land een belangrijke rol. Om in Nederland een heftruck te mogen besturen, moet je in het bezit zijn van een heftruck certificaat. Dit certificaat toont aan dat je bent opgeleid en bevoegd om deze apparaten veilig te gebruiken. Ook is een ​​Vca-certificaat vaak gebruikelijk. Dit staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Daarnaast is een EHBO-cursus belangrijk, dit betekent Eerste Hulp Bij Ongevallen. Door deze cursus weet je wat je moet doen als een van je collega's in nood is.  Maar ook als een voorbijganger op straat onwel wordt.  

Ben jij geïnteresseerd in een baan als Magazijn Medewerker? Laat je dan niet ​​afschrikken door deze certificaten. Apics Flexjobs kan je helpen bij het behalen van deze cursussen. Dus mocht je je heftruckcertificaat nog niet op zak hebben, dan helpt Apics Flexjobs je graag verder! 

Deze eigenschappen helpen jou als Magazijn Medewerker! 

Zoals al eens eerder in deze tekst genoemd, is een Magazijn Medewerker een cruciale factor in het logistiek proces van een bedrijf. Om effectief te kunnen ​​handelen, moet je over een aantal eigenschappen en vaardigheden beschikken. Een voorbeeld daarvan is het hebben van organisatie vaardigheden. Je moet namelijk in staat zijn om goederen georganiseerd te houden. Je moet weten waar de verschillende items zijn opgeslagen en hoe je ze snel weer te pakken krijgt. Ook is nauwkeurigheid een vereiste, je bent een groot deel van de dag bezig met het ontvangen, verzenden en verplaatsen van goederen. Wordt hier een fout in gemaakt, dan kan dat leiden tot vertragingen of extra kosten voor het bedrijf. Ook is het prettig als je fysiek fit bent, zodat je in staat bent om te tillen te buigen, langdurig te staan en veel te lopen. Als je fit bent kan je mogelijk letsel voorkomen.  

De exacte eigenschappen variëren per functie en per type magazijn, maar dit zijn een aantal voorbeelden om jou een idee te geven. Werkgevers kunnen hun eigen criteria hebben bij het werven van Magazijn Medewerkers.  

Solliciteer direct! 

Ben je er na het lezen van deze tekst over uit? En past een baan als Magazijn Medewerker jou helemaal? Wacht dan niet langer, Apics Flexjobs heeft een hoop openstaande vacatures die perfect in dit straatje passen! Klik op deze link en kijk of er een baan voor jou bij zit.  

Ontvang de nieuwste vacatures direct per e-mail