Personeelstekorten in de logistiek

19 januari 2023

Meerdere sectoren lijden door een personeelstekort en jammer genoeg valt de logistiek hier ook onder. Wij vertellen jou meer!

Meerdere sectoren lijden door een personeelstekort en jammer genoeg valt de logistiek hier ook onder. Dit betekent dat de productie en distributie van een product langer kan duren dan normaal. Ook kan het ervoor zorgen dat jouw internationale pakketje wat duurder kan zijn. Maar wat is nu precies het onderliggend probleem van personeelstekorten in de logistiek?

Waarom personeelstekorten in de logistiek voor iedereen vervelend is

De logistiek is misschien wel één van de belangrijkste sectoren, want dit is je hoe Grand’Italia pasta in winkels kunt kopen of hoe er Belgische chocolade in de schappen ligt. Deze producten worden immers niet in Nederland gemaakt. Door een personeelstekort kan dus de wereldhandel krimpen dus.

Lege havens

Door de krimp in wereldhandel, en het personeelstekort, is de haven in Rotterdam en Antwerpen minder druk. Ook heeft Rusland invloed op de drukte van onze havens, want de meeste containers komen vanuit Rusland. Door de vermindering in werkzaamheden kan het zijn dat het personeel op de havens hun baan verliezen, dit kan zorgen voor onzekerheden, waardoor het personeel kijkt naar andere opties. Ook de onzekerheid heeft een contributie op het personeelstekort. Ook is er een ander probleem, waar gaat het oudere personeel heen als ze hun baan verliezen?

Oud personeel

Je hebt het vast gezien, technologie wordt met de dag beter. Vele banen maken nu gebruik van machines om het gemakkelijker te maken en voor meer efficiëntie. Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar wat als een machine je hele baan overneemt? Dan zoek je natuurlijk een ander baan of positie bij het bedrijf waar je werkt! Maar wat als je oud bent en geen positie kunt vinden? Dan heb je de mogelijkheid om een cursus te volgen en in een ander sector te werken. Veel ouderen kiezen er ook voor om vervroegd op pensioen te gaan. Ook dit heeft invloed op personeelstekorten, want misschien had Henk kunnen helpen in de horeca. De personeelstekorten in de logistiek bieden ook voordelen! De personeelstekorten in de logistiek brengen ook voordelen voor jou mee. Zo kun je genieten van baangarantie binnen deze sector. Daarnaast zijn de salarissen gemiddeld hoger dan in andere sectoren en kun je volop doorgroeien. Klinkt dit als muziek in de oren? Neem dan een kijkje bij onze vacatures en ga aan de slag in de logistiek!

Ontvang de nieuwste vacatures direct per e-mail

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer Informatie