Werken als orderpicker? Wij vertellen alles over deze functie!

8 mei 2023

Werken als orderpicker kan een uitdagende maar ook belonende baan zijn. Als orderpicker ben je verantwoordelijk voor het verzamelen van producten en goederen die klanten hebben besteld.

In deze blog zullen wij ingaan op de vacature orderpicker. Taken en verantwoordelijkheden, voordelen én vereiste vaardigheden zullen hierin aanbod komen. Wil jij weten of de functie van orderpicker bij jou past? Lees dan vooral onze blog!

Taken en verantwoordelijkheden

Ga jij werken als orderpicker? Dan werk je in een magazijn of distributiecentrum en zorg jij ervoor dat de juiste producten op tijd bij de juiste klanten terechtkomen. Een typische werkdag als orderpicker begint met het controleren van de bestellingen die je moet verzamelen. Je gebruikt hiervoor vaak een elektronische scanner, voicepicking of papieren lijsten. Vervolgens ga je op pad in het magazijn om de producten te vinden en te verzamelen. Dit kan soms betekenen dat je zware dozen moet tillen of op een hoogte moet werken, dus het is belangrijk om fysiek fit te zijn.

Daarnaast houd jij je bezig met het verpakken en labelen van de verzamelde goederen. Vervolgens houd jij de voorraadniveaus bij en signaleer jij eventuele tekorten. Tot slot is het belangrijk dat jij gedurende de hele dag zorgt voor een opgeruimde en veilige werkplek.
 

Voordelen van werken als orderpicker

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het werken als orderpicker in de logistiek. Hieronder benoemen wij de belangrijkste 5 voordelen.

1. Fysieke uitdaging

Allereerst werk je als orderpicker in een actieve omgeving waar je regelmatig fysiek bezig bent. Dit kan een groot voordeel zijn, omdat het bijdraagt aan een gezonde en actieve levensstijl.

2. Verschillende werktijden

Daarnaast wordt er in de logistiek vaak gewerkt met verschillende diensten. Dit betekent dat je als orderpicker kunt werken op tijden die het beste bij jou passen, zoals in de vroege ochtend, late avond of 's nachts. Dit kun je vaak helemaal zelf indelen naar jouw behoeften. Die flexibele werktijden zijn een groot voordeel.

3. Doorgroeimogelijkheden

De logistieke sector groeit snel en er zijn veel mogelijkheden voor mensen met verschillende achtergronden en ervaringen. Als orderpicker kun je doorgroeien naar andere functies binnen de logistieke sector, zoals bijvoorbeeld teamleider of magazijnbeheerder.

4. Gezellige werksfeer

In een logistiek centrum werken vaak veel mensen samen. Dit kan leiden tot een gezellige werksfeer en het opbouwen van sociale contacten.

5. Kans op vast contract

Als orderpicker kun je vaak starten met een tijdelijk contract of via een uitzendbureau werken. Bij goed functioneren en voldoende werk kan dit al snel leiden tot een vast contract.
 

Vereiste vaardigheden

Als orderpicker moet je nauwkeurig en efficiënt werken. Je zorgt ervoor dat je de juiste producten verzamelt en dat je ze op de juiste manier inpakt en labelt. Daarnaast is het belangrijk om het overzicht te behouden en te zorgen dat je de deadlines haalt. Als er problemen zijn met een bestelling, moet je snel kunnen schakelen en een oplossing vinden. De belangrijkste vaardigheden worden hieronder even op een rijtje gezet:

  • Nauwkeurigheid
  • Fysieke fitheid
  • Stressbestendigheid
  • Communicatieve vaardigheden
  • Veilig kunnen werken
  • Oplossingsgericht denken
     

Aan de slag als orderpicker via Apics

Kortom, werken als orderpicker kan een uitdagende maar ook belonende baan zijn. Het vereist nauwkeurigheid, efficiëntie en fysieke fitheid, maar biedt ook flexibele werktijden en mogelijkheden om door te groeien binnen de logistieke sector.

Ben jij helemaal overtuigd en kan je niet wachten om aan de slag te gaan als orderpicker. Geen enkel probleem. Neem een kijkje bij onze vacatures of neem contact met ons op. Wij helpen jou aan een nieuwe uitdaging!

Ontvang de nieuwste vacatures direct per e-mail

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer Informatie