Werkplezier verhogen? Wij geven jou 4 manieren!

11 januari 2023

Wil jij het maximale uit jouw baan halen? Logisch. Het is van groot belang dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft bij z’n huidige baan.

Wil jij het maximale uit jouw baan halen? Logisch. Het is van groot belang dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft bij z’n huidige baan. Merk jij dat je momenteel geen plezier haalt uit jouw werk? Dit kan komen door hoge werkdruk, wat burn-outs kan veroorzaken.

Covid-19 heeft ook veel invloed gehad op het werkplezier bij mensen. Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat jij jouw privé- en werk leven niet meer van elkaar kon onderscheiden. Beide vonden plaats op dezelfde locatie, namelijk in jouw huis. Dit heeft voor veel mensen het werkplezier aanzienlijk verminderd en heeft ook gezorgd voor burn-outs. Wij vertellen je hieronder graag hoe jij jouw werkplezier kan verhogen. Lees gerust ons advies door.

De 4 manieren voor meer werkplezier!

1. Bouw relaties met collega’s

Collega’s brengen grotendeels het plezier naar de werkvloer. Een relatie die niet gelimiteerd is tot je baan kan werkplezier vergroten. Het kan even een afleiding zijn om samen te praten over een hobby of andere onderwerpen. Daarbij voelt het altijd fijn als iemand vraagt hoe het met je is of zelfs iets doet voor jouw verjaardag.

Van complimenten worden we allemaal vrolijk. Geef regelmatig complimenten aan jouw collega’s en krijg er later één voor terug. Gelukkig is de logistiek is een sector waarin een goede samenwerking centraal staat. Daardoor leer je je collega’s snel goed kennen en bouw je een sterke band op.

2. Verandering van binnen

Er zijn natuurlijk veranderingen die je kunt maken om werkplezier te verhogen. Zo kun je bijvoorbeeld een agenda of bullet journal bijhouden om je taken georganiseerd te houden. Ook kun je hier in schrijven wat je dagelijks waardeert. Bracht je collega je een kopje koffie? Kreeg je feedback op iets waar je trots op was? Schrijf het op! Waardeer de kleine dingen.

Ook kun je opschrijven waar je trots op was, zodat je jouw succes kunt vieren. Het maakt immers niet uit of het succes klein of groot is. Je kunt op beide trots zijn. Daarbij kun je ook iets nieuws leren. Volg een cursus of vraag een collega of ze je nieuwe vaardigheden kunnen aanleren. Op deze manier bouw je ook een band op met collega’s. Verbeter daarbij je sterke punten, zo kun je bepaalde werkzaamheden sneller afronden.

3. Denk aan jezelf

Vaak denken werknemers dat alles perfect moet zijn en vaak ligt de waarheid hiervan in de baan die je doet. Het is belangrijk om aan te geven wanneer je je niet goed voelt, want dit is menselijk. Je kunt je immers niet elke dag 100% voelen en dit is oké. Wees niet alleen in je pijn of problemen. Perfectionisme is iets waar veel mensen onder lijden en de mentale gezondheid gaat hierdoor achteruit. Accepteer dat je fouten mag maken.

4. Vrije vogel

Vrijheid krijgen is erg belangrijk voor werknemers. Stel je eigen doelen vast en bepaal wanneer je aan een taak begint. Dit zal zorgen voor minder stress en een voldaan gevoel als je jouw taak goed afrond. Zorg er natuurlijk wel voor dat taken met een deadline op tijd afgerond zijn.

Tevens kun je met je leidinggevende de werkdruk bespreken. Heb je te veel werkdruk? Te weinig? Wees niet bang om dit te melden. Tenslotte, als een taak té uitdagend is kun je dit ook melden bij jouw leidinggevende. Er kan een collega zijn die het makkelijker kan uitvoeren en zo verspil jij geen extra tijd en energie. 5. Voel je nuttig Heb je een baan met de juiste balans qua uitdaging? Dan zul je je nuttig voelen en met een goed gevoel naar huis vertrekken. Werken in de logistiek is bijvoorbeeld erg nuttig. Zonder logistieke medewerkers komen de producten niet bij de klant. Sta dus even stil bij de resultaten en uitkomsten van je werk. Geef dit geen fijn gevoel?

Werkplezier is ontzettend belangrijk!

Heb jij wat gehad aan onze 5 manieren om werkplezier te vergroten? Wat fijn. Heb je het echt niet meer naar je zin bij je huidige functie en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wie weet kunnen wij wat voor jou betekenen. Bekijk hier onze vacatures of neem contact met ons op. Vraag geheel vrijblijvend een gesprek aan. Kom jij langs voor een kopje koffie?

 

Ontvang de nieuwste vacatures direct per e-mail