Werksfeer

19 september 2022

Een goede werksfeer is erg belangrijk, voor zowel jou als je collega’s. Een goede sfeer verhoogt de prestaties en de kwaliteit van het werk, zorgt voor minder verzuim en iedereen gaat met meer plezier naar werk! 

Maar hoe zorg je er nu voor dat de werksfeer omhoog gaat?

Er zijn talloze tips om dit te verhogen zoals motiveren, doelen opstellen, activiteiten inplannen en vragen om hulp wanneer je dit nodig hebt, maar de makkelijke tip die wij kunnen geven is het geven van een compliment.

Een compliment is zo gedaan en het geeft gelijk resultaat! Dit kan bijvoorbeeld iets simpels zijn over een leuk kledingstuk dat iemand aanheeft. Een compliment geven over een taak of opdracht die is gedaan werkt ook heel erg goed. Door op een persoonlijke manier het compliment te geven kom je ook sneller in contact met je collega’s en ben je eerder bereid elkaar te helpen. Een tip hiervoor is om bij het geven van een compliment de naam te noemen van de persoon. Hierdoor weten zij gelijk dat het echt aan hun bedoeld is en voelt het veel persoonlijker aan.

En misschien nog wel het leukste van alles: wie (vaak) een compliment geeft, kan ze ook terug verwachten, wie wil dat nou niet?!

Probeer op je volgende werkdag anderen eens echt te laten weten dat ze lekker bezig zijn en je zal snel zien dat je ze ook terug zal horen?

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer Informatie