Hoe ga je om met stressvolle werksituaties?

5 januari 2022

Iedereen ervaart wel eens stress. Maar wat als de stress te veel wordt? Afgelopen week was het de week van de werkstress. Dit houdt in dat we stil staan bij stress van werkgevers en werknemers.

Wat is werkstress?

Als werknemer sta jij klaar voor anderen en stel je eisen aan jezelf. Dit kan soms als druk aanvoelen. Geen paniek, een keertje flink moe zijn na een dag hard werken is geen ramp en kan je zelfs een voldaan gevoel geven. Stress helpt je soms om beter te presteren.

Maar als je langere tijd je eigen wensen en behoeftes negeert, kan dit leiden tot verlies van energie en plezier, overbelasting en uiteindelijk burn-out! Daarom is het belangrijk dat je oog hebt voor jezelf en dat je op tijd aangeeft wanneer de druk te veel wordt.

Start met goed voor jezelf zorgen

Zorg ervoor dat je lekker in je vel zit en onderneem activiteiten waar je juist energie van krijgt! Hieronder een paar tips tegen werkstress:

  • Zorg voor rust en regelmaat
  • Houd werk en privé gescheiden
  • Zorg voor voldoende ontspanning
  • Blijf in beweging! (Sporten, wandelen, fietsen, fitness, etc.)
  • Zorg voor goede nachtrust
  • Eet gezond (af en toe wat lekkers moet ook kunnen)

Ervaar jij werkstress? Neem dan contact met ons op dan kijken we samen wat we hier aan kunnen veranderen.

Ontvang de nieuwste vacatures direct per e-mail

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer Informatie