Werkzaam als Logistiek Medewerker in de havens

19 oktober 2023

Is een carrière, die draait om efficiëntie, planning en het coördineren van een enorme goederenstroom. Is dat iets voor jou? Als Logistiek Medewerker, in de havens, is dit dagelijkse kost.

Is een carrière, die draait om efficiëntie, planning en het coördineren van een enorme goederenstroom. Is dat iets voor jou? Als Logistiek Medewerker, in de havens, is dit dagelijkse kost. Van het laden en lossen van schepen tot het beheren van opslagfaciliteiten, elke dag brengt nieuwe uitdagingen en kansen met zich mee. In deze blog geven we weg wat er afspeelt in de havens als Logistiek Medewerker. 

Om deze redenen willen mensen in de havens werken 

De havens in Nederland zorgen voor een enorm import en export van goederen en voedsel. Deze dagelijkse operatie zorgt ervoor dat elke dag een nieuw avontuur is. Als Logistiek Medewerker ben je de spil in het wiel van de internationale handel en scheepsvaart. Maar wat maakt het werken in de havens zo bijzonder?  

Geen dag is hetzelfde in de havens. De Logistieke Medewerkers staan midden in een dynamische omgeving waarin snel gedacht en efficiënt gehandeld moet worden. Iedere dag vormen er nieuwe logistieke uitdagingen. Een voorbeeld hiervan is het optimaliseren van de goederenstromen. Als Logistiek Medewerker is het jouw taak om deze uitdagingen aan te gaan. Wat het werken in de havens ook leuk maakt, is het contact met veel mensen over de hele wereld.  Door de internationale handel word je blootgesteld aan samenwerkingen met verschillende landen, ook buiten Europa. Dit draagt bij aan een verbreding en ontwikkeling van je professionele kwaliteiten.  

Een baan als Logistiek Medewerker in de havens is afwisselend en uitdagend. Het is een stimulerende en dynamische werkomgeving voor mensen die geïnteresseerd zijn in Logistiek en internationale handel.  

Banen voor Logistiek Medewerkers in de haven 

In de alinea hierboven wordt uitgelegd dat het werk in de haven levendig en energiek is. Om een baan in zo'n omgeving uit te oefenen, moet je sterk in je schoenen staan. Het is belangrijk om stressbestendig te zijn, want je moet je werk ook onder druk goed kunnen uitvoeren. Een andere kwaliteit die niet mag ontbreken, als Logistiek Medewerker in de havens, is een organisatorisch talent. Tijdens de enorme toestroom van goederen, moet jij het overzicht kunnen bewaren.  

Omdat de haven een grote werkomgeving is, betekend dat ook veel werkgelegenheid en banen. Als Logistiek Medewerker kan je eigenlijk alle kanten op. Misschien zit er in deze tekst wel een functie die je aanspreekt:  

  1. Laad- en Losoperator: De containers vol met goederen die per schepen binnenkomen, moeten van het schip afgetakeld worden en op de juiste plek neergezet worden. Dit is jouw verantwoordelijkheid. Elke container heeft zijn eigen bestemming en jij zorgt dat ze op de juiste plek terecht komen voor het vervolg van hun reis.  

  1. Logistiek Coördinator: Het coördineren en optimaliseren van de goederenstroom vind jij het leukste wat er is. Je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en je houdt de internationale handel in de gaten.  

  1. Supply Chain Specialist: Breng jouw kennis over logistieke processen in praktijk én zorg dat deze worden verbeterd en geoptimaliseerd. Jij zorgt ervoor voor een vlekkeloze operatie.  

  1. Magazijnbeheer: Beheer voorraden als een professional, zorg dat alles op de juiste plek staat en dat het op het juiste moment aan bord van schepen komt.  

Is het werken in de haven echt iets voor jou?! 

Lijkt het werken in de haven jou wel wat? Ontdek de kansen in de havenlogistiek via Apics Flexjobs! We verbinden getalenteerde individuen met boeiende functies in deze dynamische sector. Met ons uitgebreide netwerk en persoonlijke aanpak brengen we werkzoekende en werkgevers samen. Hierdoor worden veel mooie samenwerkingen opgezet. Start met een uitdagende carrière door te solliciteren op de vacature bij Apics Flexjobs. Bekijk direct de vacatures om te ontdekken waar jij kan beginnen!  

Contactformulier

Vul het contactformulier in en ontvang binnen één werkdag reactie.

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te kunnen verbeteren. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer Informatie